0741.60.30.40

rezervari@xeniatravel.ro

Termeni si conditii

 

Termeni si conditii de utilizare a website-ului www.xeniatravel.roToate informatiile continute in site-ul  www.xeniatravel.ro sunt proprietatea firmei  SC BMX Grup Servicii si Consultanta  SRL, cu sediul in Bucuresti, Bd. Timisoara, nr.89,bl.C1.5,ap.27, Telefon/ Fax: 031.4368433, adresa de e-mail: office@xeniatravel.ro, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub numarul J40/6614/2012, avand cod unic de inregistrare 30295876, titulara a licentei de turism pentru agentii tour-operatoare cu nr. 6553, numita in continuare XENIA TRAVEL, sau a partenerilor la care aceasta este afiliata. Orice folosire a informatiilor continute de site fara acordul proprietarilor reprezinta o incalcare a legii dreptului de autor.
1. Acceptarea Termenilor si Conditiilor
Utilizand acest Site sunteti de acord in totalitate cu acesti Termeni & Conditii, fara nici o alta restrictie. Daca nu sunteti de acord cu unul din punctele descrise, nu puteti utiliza acest Site in nici un fel.
 2. Conditiile Furnizorilor de Servicii Turistice
Orice rezervare efectuata va fi considerata drept intentia dvs. de a achizitiona un anumit produs sau serviciu turistic. Daca cererea dvs. va fi acceptata, veti primi un e-mail de confirmare si va intra in vigoare contractul de prestari servicii turistice . Toate serviciile turistice publicate pe Site sunt in functie de disponibilitatea Furnizorilor de Servicii Turistice.
XENIA TRAVEL actioneaza si ca agent pentru terti furnizori cum sunt: liniile aeriene, hoteluri, companii de inchiriat masini, altii (Furnizori de Servicii Turistice).
XENIA TRAVEL nu-si asuma nici o responsabilitate pentru produsele si serviciile turistice oferite de Furnizorii de Servicii Turistice si nu garanteaza in nici un fel (fie explicit sau implicit) acuratetea sau calitatea produselor si a serviciilor reflectate pe acest Site
Unele dintre serviciile prezentate pe www.xeniatravel .ro sunt oferite direct de catre Furnizorii la care Agentia Xenia Travel  este afiliata si se contracteaza si achita direct la acestia. In aceste cazuri sunt valabile Termenii si Conditiile impuse de Furnizorii respectivi
Termenii si conditiile diferitilor furnizori se vor aplica aditional Termenilor si Conditiilor acestui Site. Termenii Furnizorilor de Servicii Turistice pot include prevederi referitoare la diferite proceduri de plata, obligatii, anulari, modificari ale rezervarilor si restituiri de bani (daca este cazul) ori restrictii de alta natura: unele hoteluri / vile pot colecta diferite taxe locale. La momentul navigarii dvs. in Site, veti putea observa referiri catre diferite conditii aplicabile ofertelor speciale.
 Va rugam sa cititi cu atentie acesti termeni dar va rugam sa luati legatura cu Agentia de Turism XENIA TRAVEL  pentru detalii complete. Responsabilitatea fata de turist o are Furnizorul la care se contracteaza serviciul.
Sunteti direct responsabil pentru respectarea conditiilor impuse de Furnizorul Serviciilor Turistice privind timpii de imbarcare, reconfirmarea zborurilor sau a oricaror altor reguli. Va rugam sa notati ca timpul minim de imbarcare (inaintea plecarii) recomandat de companiile aeriene, este de 120 de minute pentru zborurile internationale, respectiv 90 de minute pentru zborurile interne. Unele companii aeriene doresc sa reconfirmati zborul cu cel putin 72 de oreinainte de plecare. Nerespectarea acestei reguli poate duce la anularea rezervarii dvs. de zbor. Cupoanele biletului de avion trebuie utilizate in ordine consecutiva. In cazul neresepctarii acestei prevederi, compania aeriana isi rezerva dreptul de a anula biletul in cauza.

3. Anulari / Modificari
In cazul in care doriti anularea sau modificarea serviciului rezervat sau achizitionat (si Furnizorul de Servicii Turistice permite acest lucru), este responsabilitatea dvs. de a informa in scris Agentia de turism XENIA TRAVEL despre intentiile dvs. XENIA TRAVEL sau Furnizorul de Servicii Turistice accepta toate formele de cereri scrise. XENIA TRAVEL sau Furnizorul de Servicii Turistice nu pot anula / modifica serviciul turistic inainte de a primi cererea dvs. ferma In anumite cazuri este posibil sa nu puteti anula / modifica anumite servicii turistice sau va trebui sa respectati anumite cerinte pentru aceste actiuni. In eventualitatea modificarii unei rezervari (incluzand, dar fara a se limita, anulari, restituiri de sume, schimbari de nume), ne rezervam dreptul de a aplica anumite taxe pentru a acoperi costurile administrative care pot rezulta din aceasta actiune.
4. Informatiile  publicate pe Site                            
     Agentia de turism XENIA TRAVEL ofera prin intermediul Site-ului informatii cu titlu general, cu scop consultativ. Va rugam notati ca informatiile publicate pe Site pot fi modificate oricand. Este necesar sa verificati cu Furnizorul de Servicii Turistice, ambasada sau biroul de turism de la destinatie,daca informatiile aparute pe Site sunt de actualitate.
XENIA TRAVEL nu asigura nici o garantie cu privire la aranjamentele documentelor de calatorie (pasapoarte, vize, vaccinuri necesare),daca informatia de pe Site este actualizata. Drept urmare, este responsabilitatea Utilizatorului de a se asigura ca va calatori in conformitate cu masurile aplicabile acestor documente de calatorie.
XENIA TRAVEL nu garanteaza ca informatiile de pe Site (incluzand, dar fara limitare, tarifele, descrierile sau datele) nu pot avea erori sau lipsuri, dar vom depune tot efortul sa corectam erorile (corigibile) de indata ce ne sunt aduse la cunostinta
5. Rezervare si Plata
Cum fac o rezervare / Cum platesc
In urma solicitarii  dvs. de rezervare a serviciilor turistice prezentate pe site-ul www.xeniatravel.ro sau solicitare de oferta pe e-mail sau telefonic, Agentia noastra  verifica disponibilitatea serviciilor solicitate si va trimitem disponibilitatea rezervarii sau oferta noastra fie pe e-mail, telefonic sau fax in functie de alegerea dvs.
Solicitarea dvs de rezervare este considerata bon de comanda, conform prevederilor legale1 si capata valoare contractuala intre agentia de turism si client  la subscrierea acestui formular prin Internet.    
Exceptie fac urmatoarele cazuri:          
-  agentia de turism - din cauze obiective - este in imposibilitate de a confirma comanda. In acest caz clientul va fi informat la adresa electronica (e-mail) inscrisa in formular despre situatia aparuta iar in cazul in care acesta a efectuat plata servicilor catre agentie,  suma platita va fi rambursata integral;   
- agentia de turism nu a primit solicitarea de  rezervare sau nu a transmis rezervarea catre dvs.  datorita faptului ca adresa dumneavoastra de e-mail a fost completata gresit in formularul de rezervare sau datorita aparitiei unor defectiuni in sistemul de transmitere a datelor si in consecinta nu a putut fi transmis e-mail-ul continand detalii legate de disponibilitatea rezervarii serviciilor turistice si/sau factura proforma.  In aceasta situatie va rugam ca in cazul in care nu ati primit in termen de 48 de ore de la trimiterea formularului cu solicitarea de rezervare, e-mailul nostru cu detalii privind disponibilitatea rezervarii si factura proforma sa ne contactati telefonic la numerele 031.4368433, 0741.60.30.40 sau pe e-mail la rezervari@xeniatravel.ro pentru a anunta aceasta situatie            
Cererea dvs. devine ferma dupa acceptarea ofertei noastre, iar noi  va trimitem pe mail sau fax  Contractul  de comercializare a pachetelor de servicii turistice  si  Factura proforma.
Acceptarea ofertei noastre si cererea de rezervare va fi considerata drept intentia dvs. de a achizitiona un anumit produs sau serviciu turistic si va intra in vigoare contractul de prestari servicii turistice.
Clientul are obligatia de a verifica corectitudinea datelor trecute in  documentele specificate mai sus  si de a semnala eventuale erori. In cazul in care clientul este de acord cu oferta transmisa si cu Termenii si Conditiile inscrise in documentele de mai sus mentionate , acesta trebuie sa achite factura urmand pasii de mai jos.

Achitarea facturii primite pentru serviciile comandate o puteti efectua in contul nostru specificat pe factura, astfel:
- Prin depunere de numerar la ghiseul bancii
- Prin ordin de plata sau transfer bancar (online banking)Atentie: nu efectuati plata inainte sa aveti confirmarea disponibilitatii locurilor.


Achitarea facturii de catre Client reprezinta acceptul irevocabil al acestuia asupra tuturor Conditiilor si Termenilor din oferta, Contract si Factura, aceasta actiune voluntara va tine locul semnaturii clientului pe documentele de mai sus mentionate.2)
Neefectuarea platii in termenul stabilit duce la anularea rezervarii de servicii turistice si anularea intelegerilor contractuale.
Dupa achitarea facturii contractul se poate anula doar cu respectarea conditiilor contractuale de anulare.
In scurt timp (24-48 ore) dupa confirmarea platii facturii proforme, veti primi in format electronic (pe e-mail): Voucherul pentru serviciile comandate si Factura fiscala.
Aceste documente le puteti primi si prin fax sau po┼čt─â cu confirmare de primire,  la adresa mentionata de dvs.

Nu se accepta alte modalitati de plata in afara celor prezentate pe Site si nu ne asumam nici o responsabilitate pentru sumele de bani trimise prin curierat. In functie de termenii si conditiile impuse de Furnizori, la momentul rezervarii vi se poate cere plata integrala sau partiala a serviciului rezervat, iar plata va fi efectuata in contul Agentiei XENIA TRAVEL, a Furnizorului sau a reprezentantului acestuia dupa caz.
Agentia XENIA TRAVEL sau Furnizorul de servicii nu isi asuma nici o obligatie de a emite biletele, voucher-ul sau alte documente de calatorie in cazul neplatii integrale a serviciilor comandate. In orice situatie, sunteti responsabil pentru plata sumelor aferente serviciilor turistice comandate.

Note:
1) Ordonan┼úa Guvernului nr. 107/1999, art. 11 alineat 1, aprobat─â cu modific─âri ┼či complet─âri prin Legea nr. 631/2001 si  republicat─â în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 387 din 7 iunie 2007 privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice
2) Potrivit prevederilor Ordinului MTCT nr. 516/2005, se considera ca este îndeplinita conditia de comercializare pachete de servicii turistice si în cazul în care agentia de turism înmâneaza turistului contractul sub forma unui catalog, pliant sau alt înscris, daca este informat despre aceasta si daca documentul contine informatiile prevazute de art. 10 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 107/1999, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 631/2001, cu modificarile ulterioare.

6. Utilizarea Site-ului
XENIA TRAVEL nu este responsabila pentru aptitudinile Utilizatorului de a accesa ori utiliza Site-ul si nici pentru esecurile generate de carenta acestor aptitudini. www.xeniatravel.ro  nu garanteaza ca Site-ul nu poate fi afectat de virusi sau alte actiuni care pot genera defectiuni sau alte pierderi.
 
7. Responsabilitatea Xenia Travel
Xenia Travel nu este responsabila in cazul petrecerii unor evenimente de forta majora. Evenimentele majore includ, dar fara a se limita, interventii guvernamentale, razboaie, rapiri, incendii, inundatii, accidente, furtuni, greve, atacuri teroriste sau actiuni industriale care pot afecta  XENIA TRAVEL sau furnizorii sai.
XENIA TRAVEL nu este responsabila pentru pierderile indirecte rezultate din prevederile acestui contract, din utilizarea defectuoasa a Site-ului sau a serviciilor turistice rezervate si achizitionate de pe Site.
XENIA TRAVEL este responsabila doar pentru pierderile directe a caror valoare nu va depasi tariful total al serviciilor turistice achizitionate (exceptand cazurile de deces sau accidentele personale a caror valoare nu are limita).
Site-ul www.xeniatravel.ro este un site cu continut informativ. XENIA TRAVEL nu isi asuma nici o responsabilitate cu privire la corectitudinea si exactitatea acelor informatii.
XENIA TRAVEL nu garanteaza in nici un fel, explicit sau implicit, realitatea, actualitatea si integralitatea datelor si informatiilor prezentate pe site. Eventualele neconcordante sau erori care pot aparea la un moment dat intre continutul site-ului si informatiile reale nu implica nici o raspundere, de orice natura, pentru XENIA TRAVEL.
Datele si informatiile accesibile publicului pe acest site nu constituie recomandari, garantii, consultanta sau angajament din partea XENIA TRAVEL.
XENIA TRAVEL nu va putea fi tinuta raspunzatoare fata de nici o persoana/entitate pentru nici un fel de daune care ar rezulta, direct sau indirect, din utilizarea site-ului www.xeniatravel..ro sau ca urmare a oricarei erori sau omisiuni.
Xenia Travel nu-si asuma nici o responsabilitate pentru produsele si serviciile turistice oferite de Furnizori si nu garanteaza in nici un fel (fie explicit sau implicit) acuratetea sau calitatea produselor si a serviciilor reflectate pe acest Site.
8. Obligatiile utilizatorului
Sunteti de acord sa respectati urmatoarele obligatii incluzand (fara a se limita):
- responsabilitatea financiara pentru toate tranzactiile efectuate in contul sau in numele dvs.
- aveti varsta peste 18 ani si capacitatea legala de a initia actiuni juridice
- garantarea veridicitatii datelor furnizate despre dvs. sau membrii familiei dvs.
- neutilizarea Site-ului in scopuri speculative, a generarii de rezevari false sau frauduloase.
- Interzicerea transmiterii materialelor politice, pornografice, rasiste sau a altor materiale care contravin legii
- obligativitatea de a nu copia, transmite, distribui, vinde, afisa, licentia sau reproduce continutul Site-ului cu exceptia utilizarii in scop personal si necomercial a unei singure copii a informatiei continuta in Site.
9. Modificari in termenii si conditiile de utilizare :
XENIA TRAVEL poate aduce modificari termenilor si conditiilor de utilizare, fara a anunta acest lucru anterior in continutul site-ului. Va rugam, deci, sa recititi termenii si conditiile de utilizare de fiecare data cand accesati sau utilizati acest site. Utilizarea site-ului de catre dumneavoastra, ulterior modificarii acestor termeni, constituie acceptarea de catre dumneavoastra a termenilor si conditiilor modificate.
Aceste reguli sunt in conformitate cu legislatia romana in vigoare. Incalcarea prevederilor acestui document constituie o violare a drepturilor XENIA TRAVEL si poate atrage raspunderea civila, contraventionala sau, dupa caz, penala a persoanei in culpa. Conflictele aparute in legatura cu termenii de utilizare ale site-ului vor fi supuse spre solutionare instantelor judecatoresti.
Acest site poate contine linkuri catre diverse site-uri. Atunci cand accesati aceste site-uri, va aflati implicit in afara site-ului  www.xeniatravel.ro  si aveti obligatia de a respecta termenii si conditiile de utilizare ale noilor site-uri accesate.
 10.  Newsletter
Puteti subscrie la newsletter-ul XENIA TRAVEL, care va va fi trimis catre adresa dvs. de e-mail si va include noutati si oferte speciale precum si alte informatii.

11. Politica de confiden╚Ťialitate
Termenii politicii de confidentialitate a agentiei XENIA TRAVEL sunt prevazuti in acesti Termeni si Conditii.
 Sunteti de acord cu utilizarea informatiilor dvs. personale de catre XENIA TRAVEL sau a afiliatilor si a altor parti implicate, in concordanta cu termenii si in scopul declarat stipulat in Politica de confidentialitate a agentiei XENIA TRAVEL.
Conform cerin┼úelor Legii nr. 677/2001 pentru protec┼úia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal ┼či libera circula┼úie a acestor date, modificat─â ┼či completat─â ┼či ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal ┼či protec┼úia vie┼úii private în sectorul comunica┼úiilor electronice, S.C. BMX Grup Servicii si Consultanta  S.R.L, numita in continuare Agentia de turism Xenia Travel are obliga┼úia de a administra în conditii de siguran┼ú─â ┼či numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furniza┼úi despre dumneavoastr─â, un membru al familiei dumneavoastr─â ori o alt─â persoan─â. Scopul colect─ârii datelor este: efectuarea rezervarilor pentru serviciile de transport si/sau pachetele de servicii turistice pe care le oferim urmare a solicitarii dumneavoastra; pentru intocmirea facturilor fiscale aferente serviciilor mentionate precum si pentru expedierea acestora prin curierat sau posta, la domiciliul sau adresa indicate de dumneavoastra. Sunte┼úi obligat(─â) s─â furniza┼úi datele, acestea fiind necesare efectuarii rezervarilor solicitate de Dvs. si intocmirii documentelor de calatorie si facturilor fiscale aferente. Refuzul Dvs. de a furniza datele determin─â imposibilitatea furnizarii serviciilor solicitate de Dvs.
Informa┼úiile înregistrate sunt destinate utiliz─ârii de c─âtre operator ┼či sunt transmise catre alte companii doar pentru a rezerva si finaliza serviciile achizitionate de la Agentia de turism XENIA TRAVEL. si pentru a va tine la curent cu toate detaliile serviciilor cerute.
Pe viitor, aceste date ne permit s─â v─â ┼úinem la curent cu activitatea noastr─â. În cazul în care nu dori┼úi aceasta, va rugam sa ne informati la adresa office@xeniatravel.ro.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficia┼úi de dreptul de acces, de interven┼úie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale ┼či dreptul de a v─â adresa justi┼úiei. Totodat─â, ave┼úi dreptul s─â v─â opune┼úi prelucr─ârii datelor personale care v─â privesc ┼či s─â solicita┼úi stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, v─â pute┼úi adresa cu o cerere scris─â, datat─â ┼či semnat─â in atentia SC BMX Grup Servicii si Consultanta  SRL, cu sediul in Bucuresti,          Bd.Timisoara,nr.89, bl.C1.5, ap.27, Telefon/Fax:031.4368433, adresa de e-mail: office@xeniatravel.ro. De asemenea, v─â este recunoscut dreptul de a v─â adresa justi┼úiei.
Datele dumneavoastr─â pot fi transferate în strain─âtate numai catre terte parti implicate in procesul de efectuare a rezervarilor si prestare a serviciilor solicitate de Dvs.Dac─â unele din datele despre dumneavoastr─â sunt incorecte, v─â rug─âm s─â ne informa┼úi cât mai curând posibil.

Not─â
(*) orice persoan─â are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opozi┼úie poate fi exclus pentru anumite prelucr─âri prev─âzute de lege (de ex.: prelucr─âri efectuate de serviciile financiare ┼či fiscale, de poli┼úie, justi┼úie, securitate social─â). Prin urmare, aceast─â men┼úiune nu poate figura dac─â prelucrarea are un caracter obligatoriu; orice persoan─â are, de asemenea, dreptul de a se opune, în mod gratuit ┼či f─âr─â nici o justificare, la prelucrarile datelor sale personale în scopuri de marketing direct

12. Rata de schimb
Ratele de schimb cotate pe Site sunt provenite din mai multe surse si pot sa nu fie intotdeauna actualizate zilnic. Este obligatoriu sa verificati ratele de schimb din ziua in care efectuati rezervarea.

13. Copyright si Marca Inregistrata
Copyright-ul, drepturile de proprietate si continutul Site-ului sunt rezervate de XENIA TRAVEL . Materialul continut pe Site este proprietatea XENIA TRAVEL sau a afiliatilor sai, exceptand cazul in care sunt recunoscute ca apartinand altor parti implicate.
Numele XENIA TRAVEL precum si celelalte marci, logo-uri sau elemente grafice continute in Site sunt marci inregistrate ale XENIA TRAVEL  sau ale afiliatilor sai. Alte nume de companii, produse sau servicii care apar pe Site pot fi marci inregistrate ale respectivilor proprietari.
Nu aveti niciun drept sau licenta de utilizare a acestor marci inregistrate.
 14. Modificari asupra Site-ului
XENIA TRAVEL poate modifica design-ul sau continutul Site-ului, inclusiv disponibilitatea furnizorilor serviciilor turistice, baza de date, precum si alte caracteristici ale Site-ului.
15.Modificari ale Termenilor si ale Conditiilor
XENIA TRAVEL isi rezerva dreptul de a modifica sau actualiza oricand Termenii si Conditiile referitoare la utilizarea acestui Site, fara notificare prealabila catre Utilizatori. Versiunea actuala a Termenilor si a Conditiilor va fi afisata pe Site din data in care.
16. Legea guvernanta
Acesti Termeni si Conditii reprezinta contractul intre Utilizator si Agentia de turism XENIA TRAVEL si este guvernat de legile din Romania

Copyright 2012.
Toate Drepturile rezervate